Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2214426

Regisztrált felhasználók
száma:
21994

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1560

Utolsó 5 látogatónk:
Bence4566
2018-02-18 02:24:05
Whestire
2018-02-18 02:07:16
tati15
2018-02-18 01:44:03
Hikarii
2018-02-18 01:22:54
Shiratori kun
2018-02-18 00:53:09
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 122 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Burgonyapüré tengeri hínáron



Utolsó módosítás időpontja: 2008-06-22 08:29:44
Létrehozás időpontja: 2008-06-22 00:00:00
Eddig megtekintve: 1448 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

16 db-hoz

Hozzávalók:
- 12 dkg hámozott burgonya,
- 1 levél nori lap, 19x21 cm,
- 1 evőkanál szezámolaj,
- 1 evőkanál mirin elkeverve, 1 evőkanál szójaszósszal,
- 1 teáskanál szezámmag a díszítéshez,
- shichimi bors díszítéshez (nem kötelező).

Elkészítés:
A burgonyát vágd kockára és aprítógépben turmixold durvára, majd csomagold papírtörölközőbe, hogy a fölösleges nedvességet elszívja.
Vágd a norit 16 egyenlő részre és mindegyik közepére tegyél egy kanál burgonyát.
A szezámolajban süsd őket pirosra először úgy, hogy a burgonya legyen alul és a nori felül. Ha szép piros a burgonya, akkor fordítsd meg, de csak rövid ideig süsd a norit, mert megég.
A kész „pogácsákat” szedd egy tányérra, aminek az alját előtte meglocsolod a mirin és szójaszósz keverékével, és meglocsolod a szezámmaggal és a Sichimi borssal.

Tanács:
A nyers szezámmagot felhasználás előtt mindig meg kell pirítani pár percig, hogy kiengedje a fűszeres aromáját és még finomabb legyen.

Magyarázat:
Nori lap - Préselt tengeri alga lap
Mirin - Rizsbor
Shichimi bors - Japán fűszerkeverék 7 alkotóelemből. Japánban úgy hívják Shichimi Togarashi, vagy Nanami Togarashi vagyis 7 ízű chili bors, ami arra utal, hogy rendkívül erős fűszer.

Figyelmeztetés!
Ha nem vagy gyakorlott a konyhában, mindenképpen kérd felnőtt segítségét!









Eddigi hozzászólások száma: 4


4.

Milcsa

2008-06-23 23:29:03

Hmm nagyon finom volt

3.

Milcsa

2008-06-22 21:54:13

Holnap majd megsütöm akkor majd figyelembe veszem ezt Aqualuna :D - nagy mosoly

2.

Aqualuna

2008-06-22 19:38:51

Azt még hozzátenném, hogy a szezámmag pirítását csak finoman, mert úgy tudom, könnyen keseredik.

1.

Milcsa

2008-06-22 11:12:30

hmm biztos finom nagyon finom mint a sembei keksz :D - nagy mosoly