- Listázás időrendben - - Listázás ABC sorrendben -
Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 
Recept - Fried Rice
Utolsó módosítás időpontja:
2009-10-20 16:19:22
Létrehozás időpontja:
2008-11-10 00:00:00
Eddig megtekintve:
5029 alkalommal
További találatok
| Az ismertető szerkesztője:
Echan
|
Ez a sült rizses ételek közé tartozó csemege számomra az ász, ugyanis nem csak finom, de rendkívül gyorsan elkészíthető és nem igényel különösebb főzési szaktudást mint a legtöbb keleti étel. Azért írom, hogy keleti, mert szerintem nem kifejezetten japán, inkább vietnám területére határolnám be az eredetét. Valószínűleg innen került japánba ennek az ételnek a receptje és alakult át az ő ízlésvilágukhoz. Számos variációban elkészíthető a hozzávalók függvényében.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 csésze főtt rizs (sótlan);
- 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva, de lehet belecsempészni egy kevés zöldhagymát is;
- 1 közepes szál sárgarépa félbevágva és vékonyra felkarikázva;
- 1 paprika negyedelve és csíkokra vágva;
- 1 csirkemell felkockázva (de lehet sonkával, vagy más hússal is készíteni);
- 2 tojás;
- 1 gerezd fokhagyma;
- 1/2 teáskanál só;
- 1 evőkanál csirke alaplé (egy tyúkhúsleves kockából egy kis darabot feloldunk egy pohár vízben);
- 2 evőkanál szójaszósz;
- 2 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Egy wokba, vagy serpenyőbe felmelegítünk egy kanálnyi olajat. A két tojást beleütjük és gyors mozdulatokkal kevergetjük, amíg a tojás meg nem sül. Ha a tojás megsült levesszük a tűzről és egy tálba borítjuk. A wokot ismét a tűzhelyre tesszük és a második kanál olajat is beletesszük. A felkockázott csirkemellet fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a répát, és a paprikát. Addig pirítjuk míg puha nem lesz, de az sem baj, ha egy kicsit roppanós marad a répa. Hozzáadjuk a fokhagymát és a sót, majd a csirke alaplevet. A rizst beleöntjük és jól összekeverjük az egészet, majd a tojást is hozzákeverjük. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet és hozzáöntjük a szójaszószt gyors keverés mellett, majd levesszük a tűzről és két tányérba szedjük.
A videón egy kicsit más sorrendben történnek a dolgok, és hús nélkül készül az étel, így viszont akár köretként is használható. |
Videó bemutató:
A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned! Eddigi hozzászólások száma: 1
1.
GG
|
2008-11-10 05:06:44
Megkóstoltam ezt az ételt, szerintem nagyon finom, bár kicsit érdekes volt az íze, mert nem tudtam mihez hasonlítani, de pont ez volt benne a jó.
|
|
|