- Listázás időrendben - - Listázás ABC sorrendben -
Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 
Recept - Kushidango
Utolsó módosítás időpontja:
2009-10-21 16:00:50
Létrehozás időpontja:
2008-11-29 00:00:00
Eddig megtekintve:
5116 alkalommal
További találatok
| Az ismertető szerkesztője:
Echan
|
Nyársra húzott édes gombócok. Az animékben is gyakran találkozni ezzel az édességgel, legtöbbször fesztiválok alkalmával. Nem tartozik a könnyen elkészíthető édességek közé, de tradicionalitása miatt, legalább egyszer érdemes megpróbálkozni vele.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 1/3 csésze rizsliszt,
- 3/4 csésze meleg víz.
A szószhoz:
- 2/3 csésze víz
- 1/2 csésze cukor
- 2 1/2 ek. szójaszósz
- 1 1/2 ek. kukoricakeményítő
- 1 1/2 ek. víz
- hurkapálcikák.
A rizslisztet egy edénybe öntjük és vizet adunk hozzá. Jól összegyúrjuk és kis kerek gombócokat formálunk belőle. Forró víz felett kb. 10 percig gőzöljük a gombócokat. Ha kész lehűtjük őket és hurkapálcákra szúrjuk sorban. (3-4 galuska kerül egy pálcára) A vizet, a cukrot és a szójaszószt összekeverjük egy edényben, miközben közepes hőmérsékleten felmelegítjük. A kukoricakeményítőt keverjük el egy kevés vízzel és amikor a mártás forr hozzáadjuk gyors keverés mellett. Ha kész, levesszük a tűzről. A nyársra húzott gombócokat grillezni kezdjük és közben a mártással kenegetjük.
A videón egy eltérő készítési módot láthattok. |
Videó bemutató:
A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned! Eddigi hozzászólások száma: 4
4.
Aqualuna
|
2017-10-25 21:00:04
Grillrácson sütöd, vagy a sütő ill. mikró grill fokozatát használod.
|
3.
Babó-chan
|
2017-10-22 18:47:05
Mit jelent, hogy grillezni?
|
2.
inno
|
2011-10-26 18:57:10
*q*
|
1.
magus1
|
2009-10-21 17:50:20
annyira gusztusos
|
|
|