Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2282242

Regisztrált felhasználók
száma:
22643

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1592

Utolsó 5 látogatónk:
ERIK022
2018-09-23 23:24:01
kawaiioller
2018-09-23 22:41:27
Rubina
2018-09-23 22:26:05
geri309
2018-09-23 22:20:19
rp1975
2018-09-23 21:59:55
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 123 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 10 

Recept - Füstölt lazac edamame-vel, cseresznyével, és shiso-val



Utolsó módosítás időpontja: 2008-06-20 05:10:46
Létrehozás időpontja: 2008-06-20 00:00:00
Eddig megtekintve: 1650 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

2 adaghoz

Hozzávalók:
- 1 csésze edamame, főzve és megpucolva,
- kb. 10 shiso levél, + 1-et szeleteljünk fel vastagabb csíkokra,
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj,
- 8-10 Bing, vagy másmilyen cseresznye, kimagozva, feldarabolva, és pár szem félretéve díszítéshez,
- 1 evőkanál rizs ecet,
- tengeri só,
- frissen durvára őrölt fekete bors,
- 6 dkg füstölt lazac.

Elkészítés:
A shiso-t, az olívaolajat, a cseresznyét, az ecetet, a sót, borsot, és az edamame-ből 2 evőkanállal a turmixgépbe tesszünk és alaposan összeturmixoljuk. Ha kész a maradék edamame-hoz adjuk a krémet és összekeverjük.
Nagy tányérban a lazacot körben szétterítjük, és az edamame-s krémet ráhalmozzuk.
A félretett cseresznyével és shiso-val díszítjük, és ízlés szerint megsózzuk.

Tanács:
Ha csomagolt, előre megtisztított edamame-t használsz, a csomagoláson olvasható utasítás szerint főzd, vagy mikrózd meg. Ha nyerset használsz, akkor héjastól (előtte vágd le a végeit) főzd forró vízben 5 percig közepes lángon, majd öblítsd le hideg vízzel és pucold meg.

Magyarázat:
Edamame - Bébi (zöld) szójabab, talán a zöldbabra hasonlít a legjobban, de az íze más.
Shiso – Fűszernövény. Fekete csalánnak, vagy kínai bazsalikom-nak hívják magyarul. Kinézetre a fodros bazsalikomra hasonlít, aromája azonban inkább a fahéjra, ánizsra, és az édesgyökérre emlékeztet.

Figyelmeztetés!
Ha nem vagy gyakorlott a konyhában, mindenképpen kérd egy hozzáértő felnőtt segítségét!









Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Milcsa

2008-06-20 09:40:34

Hmmm nyami! Finaom hal Sajnos nem vagyok oda a gyümölcsös ételekért XD - fetrengo nevetés De biztos finom lehet!