- Listázás időrendben - - Listázás ABC sorrendben -
Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 
Recept - Füstölt lazac edamame-vel, cseresznyével, és shiso-val
Utolsó módosítás időpontja:
2008-06-20 05:10:46
Létrehozás időpontja:
2008-06-20 00:00:00
Eddig megtekintve:
4447 alkalommal
További találatok
| Az ismertető szerkesztője:
Echan
|
2 adaghoz
Hozzávalók:
- 1 csésze edamame, főzve és megpucolva,
- kb. 10 shiso levél, + 1-et szeleteljünk fel vastagabb csíkokra,
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj,
- 8-10 Bing, vagy másmilyen cseresznye, kimagozva, feldarabolva, és pár szem félretéve díszítéshez,
- 1 evőkanál rizs ecet,
- tengeri só,
- frissen durvára őrölt fekete bors,
- 6 dkg füstölt lazac.
Elkészítés:
A shiso-t, az olívaolajat, a cseresznyét, az ecetet, a sót, borsot, és az edamame-ből 2 evőkanállal a turmixgépbe tesszünk és alaposan összeturmixoljuk. Ha kész a maradék edamame-hoz adjuk a krémet és összekeverjük.
Nagy tányérban a lazacot körben szétterítjük, és az edamame-s krémet ráhalmozzuk.
A félretett cseresznyével és shiso-val díszítjük, és ízlés szerint megsózzuk.
Tanács:
Ha csomagolt, előre megtisztított edamame-t használsz, a csomagoláson olvasható utasítás szerint főzd, vagy mikrózd meg. Ha nyerset használsz, akkor héjastól (előtte vágd le a végeit) főzd forró vízben 5 percig közepes lángon, majd öblítsd le hideg vízzel és pucold meg.
Magyarázat:
Edamame - Bébi (zöld) szójabab, talán a zöldbabra hasonlít a legjobban, de az íze más.
Shiso – Fűszernövény. Fekete csalánnak, vagy kínai bazsalikom-nak hívják magyarul. Kinézetre a fodros bazsalikomra hasonlít, aromája azonban inkább a fahéjra, ánizsra, és az édesgyökérre emlékeztet.
Figyelmeztetés!
Ha nem vagy gyakorlott a konyhában, mindenképpen kérd egy hozzáértő felnőtt segítségét! |
Eddigi hozzászólások száma: 1
1.
Milcsa
|
2008-06-20 09:40:34
Hmmm nyami! Finaom hal Sajnos nem vagyok oda a gyümölcsös ételekért De biztos finom lehet!
|
|
|