Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2214425

Regisztrált felhasználók
száma:
21994

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1560

Utolsó 5 látogatónk:
Bence4566
2018-02-18 02:24:05
Whestire
2018-02-18 02:07:16
tati15
2018-02-18 01:44:03
Hikarii
2018-02-18 01:22:54
Shiratori kun
2018-02-18 00:53:09
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 122 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Gyudon



Utolsó módosítás időpontja: 2009-03-23 05:15:27
Létrehozás időpontja: 2009-03-23 00:00:00
Eddig megtekintve: 2284 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Igen népszerű étel japánban, mivel viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Vannak gyorsétterem láncok, akik erre az ételre szakosodtak A marhahúst lehet helyettesíteni sertéshússal is, ahogyan a japánok is tették a kerge-marha kór idején 2004-ben. Aki a félig nyers tojást nem szereti ki is hagyhatja belőle.


Hozzávalók 2 személyre:

- 20dkg vékony csíkokra vágott marhahús
- 1 kisebb vagy 1/2 nagyobb hagyma
- 1 tk. reszelt gyömbér
- 2 ek. szója szósz
- 1 ek. szaké
- 1 ek. cukor
- 1 ek. mirin
- 1 dl víz
- ½ ek. dashi por (én vegetával helyettesítettem)
- 2 tojás
- Beni shoga (savanyított gyömbér)
- Shichimi (Hét fűszer csili– keleti fűszerkeverék, elhagyható)
- Mogyoróhagyma (snidlinggel helyettesíthető)
- 2 csésze főtt rizs


Elkészítés:

A hozzávalókat előkészítjük. A hagymát felszeleteljük és rétegeire szedjük, a gyömbért lereszeljük, a mogyoróhagymát apróra vágjuk. A két tojást egy edénybe tesszük és forrásban lévő vízzel leforrázzuk úgy hogy ellepje a víz, majd 20 percre lefedve hagyjuk párolódni (nem a tűzhelyen!). Húsz perc után hideg vízzel leöblítjük a tojásokat és feltörve egy tálkába tesszük a félig nyers alkotóelemet. A vékony csíkokra vágott marhahúst forrásban lévő vízbe tesszük, majd ha megfőtt, leszűrjük. Egy serpenyőbe beleöntjük a szakét, a mirint, a szójaszószt és a cukrot, majd az egészet közepes hőfokon felforraljuk. A főtt húst hozzáadjuk a mártáshoz, és összekeverve tovább sütjük. Pár perc után a húst kiszedjük. Egy serpenyőbe 1 deci vizet öntünk, beletesszük a dashi port és a reszelt gyömbért, majd a hagymát. Összekeverjük, és addig pároljuk lefedve, amíg a hagyma megfő. Ha kész a hagyma, belekeverjük a húst, pár percig együtt sütjük. Két tálba rizst szedünk, ráhalmozzuk a hagymás húst, megszórjuk mogyoróhagymával, rácsúsztatunk egy-egy tojást és savanyú gyömbérrel, shichimivel díszítve tálaljuk.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!








Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Echan

2009-03-26 09:56:26

Gyakorlatilag lágytojásról van szó, csak nem a héjjából kell kikanalazni. XD - fetrengo nevetés

1.

Keiko

2009-03-24 17:30:31

Ááá... ennek én is tanultam az elkészítését japánul az egyik leckémben, viszont a tojást akkor is nehéz elképzelni rajta, félig főve... egy próbát azért biztos megér, csak jussak el a főzésig! XD - fetrengo nevetés