- Listázás időrendben - - Listázás ABC sorrendben -
Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 
Recept - Shu cream
Utolsó módosítás időpontja:
2009-04-23 05:34:42
Létrehozás időpontja:
2009-04-23 00:00:00
Eddig megtekintve:
4766 alkalommal
További találatok
| Az ismertető szerkesztője:
Echan
|
Egy könnyű japán édesség, amit viszont nem könnyű elkészíteni, de szerintem érdemes megpróbálkozni vele. Engem a képviselőfánkra emlékezetet.
Hozzávalók a tésztához 8-9 darabhoz:
3 ek. margarin
2 tk cukor
1/2 csésze víz
1/2 csésze liszt
2 tojás
Hozzávalók a krémhez:
2 ek liszt
1/2 csésze cukor
1 csésze tej
2 tojássárgája
1 ek. olvasztott margarin
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő, a tojást verjük fel egy tálban. A margarint, a cukrot, és a vizet tegyük egy tálba és főzzük össze. Adjuk hozzá a lisztet és gyorsan keverjük össze, hogy ne legyen csomós. Vegyük le a tűzhelyről és keverjük bele a tojást. Egy nyomózsákba szedve kis halmokat nyomjunk egy tepsibe. Kb. 8-9 darab lesz belőle, amit a sütőben kb. 30 percig sütni kell. Ha megsült, vegyük ki és hagyjuk kihűlni, majd vágjuk vízszintesen ketté 2/3 magasságban, hogy legyen az aljában hely a krémnek. A krémhez keverjük ki a tojássárgákat és a cukrot egy tálban fehéredésig. A lisztet óvatosan keverjük bele, majd fokozatosan a meglangyosított tejet is beleöntjük folyamatos kevergetés mellett, majd alacsony hőfokon kezdjük el kevergetve összefőzni, amíg krémes állagú nem lesz. Ha kész, adjuk hozzá az olvasztott vajat és jól keverjük el. A kihűlt krémmel megtöltjük a tészta közepét, rátesszük a tetejét és porcukorral megszórva tálaljuk. |
Eddigi hozzászólások száma: 5
5.
UsagiIvettke
|
2011-08-09 17:33:09
nekem nem sikerült xPPP képviselőfánkhoz hasonlóan elrontottam bár vizet nem tettem XPPP
|
4.
yukiura
|
2010-09-01 20:41:19
a képviselő tésztájához hasonlóan, vizgőzössen kell sütni?- hogy a sütöbe beraksz egy edénybe(sütésállo) vizet. Csak hogy tudjam hogy ugy kell mint ahogy cukrász gyakszin tanultam.
|
3.
Aqualuna
|
2009-05-21 18:37:17
Nem bonyolult ...de az égetett tésztát könnyű elrontani...
|
2.
Aqualuna
|
2009-05-13 18:06:13
Hát, heikichi, elég érdekes, hogy nem találkoztál még ilyen recepttel Tényleg olyan, mint a képviselőfánk, csak a krémje más egy kicsit, de a tésztája szerintem normál égetett tészta. Ami mondjuk tényleg arról híres, hogy macerás és nehéz jól megcsinálni
|
1.
heikichi
|
2009-04-23 14:59:12
Iiszonyat hogy milyen jól néz ki!!!!! Vendéglátást tanulok, de még ilyen receptel nem találkoztam ..... télleg kicsit bonyolult.
Dde ha kész annál nagyobb örömmel lehet fogyasztani
|
|
|