Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2259030

Regisztrált felhasználók
száma:
22354

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1580

Utolsó 5 látogatónk:
GG
2018-07-16 23:56:00
Asuma76
2018-07-16 23:29:16
cdavid971
2018-07-16 23:17:12
Skhyt
2018-07-16 22:57:15
Imen
2018-07-16 22:52:56
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 123 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 10 

Recept - Shu cream



Utolsó módosítás időpontja: 2009-04-23 05:34:42
Létrehozás időpontja: 2009-04-23 00:00:00
Eddig megtekintve: 1994 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Egy könnyű japán édesség, amit viszont nem könnyű elkészíteni, de szerintem érdemes megpróbálkozni vele. Engem a képviselőfánkra emlékezetet.

Hozzávalók a tésztához 8-9 darabhoz:
3 ek. margarin
2 tk cukor
1/2 csésze víz
1/2 csésze liszt
2 tojás

Hozzávalók a krémhez:
2 ek liszt
1/2 csésze cukor
1 csésze tej
2 tojássárgája
1 ek. olvasztott margarin

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő, a tojást verjük fel egy tálban. A margarint, a cukrot, és a vizet tegyük egy tálba és főzzük össze. Adjuk hozzá a lisztet és gyorsan keverjük össze, hogy ne legyen csomós. Vegyük le a tűzhelyről és keverjük bele a tojást. Egy nyomózsákba szedve kis halmokat nyomjunk egy tepsibe. Kb. 8-9 darab lesz belőle, amit a sütőben kb. 30 percig sütni kell. Ha megsült, vegyük ki és hagyjuk kihűlni, majd vágjuk vízszintesen ketté 2/3 magasságban, hogy legyen az aljában hely a krémnek. A krémhez keverjük ki a tojássárgákat és a cukrot egy tálban fehéredésig. A lisztet óvatosan keverjük bele, majd fokozatosan a meglangyosított tejet is beleöntjük folyamatos kevergetés mellett, majd alacsony hőfokon kezdjük el kevergetve összefőzni, amíg krémes állagú nem lesz. Ha kész, adjuk hozzá az olvasztott vajat és jól keverjük el. A kihűlt krémmel megtöltjük a tészta közepét, rátesszük a tetejét és porcukorral megszórva tálaljuk.









Eddigi hozzászólások száma: 5


5.

UsagiIvettke

2011-08-09 17:33:09

nekem nem sikerült xPPP képviselőfánkhoz hasonlóan elrontottam bár vizet nem tettem XPPP

4.

yukiura

2010-09-01 20:41:19

a képviselő tésztájához hasonlóan, vizgőzössen kell sütni?- hogy a sütöbe beraksz egy edénybe(sütésállo) vizet. Csak hogy tudjam hogy ugy kell mint ahogy cukrász gyakszin tanultam.

3.

Aqualuna

2009-05-21 18:37:17

Nem bonyolult XD - fetrengo nevetés ...de az égetett tésztát könnyű elrontani...

2.

Aqualuna

2009-05-13 18:06:13

Hát, heikichi, elég érdekes, hogy nem találkoztál még ilyen recepttel :P - nyelvel Tényleg olyan, mint a képviselőfánk, csak a krémje más egy kicsit, de a tésztája szerintem normál égetett tészta. Ami mondjuk tényleg arról híres, hogy macerás és nehéz jól megcsinálni

1.

heikichi

2009-04-23 14:59:12

Iiszonyat hogy milyen jól néz ki!!!!! Vendéglátást tanulok, de még ilyen receptel nem találkoztam ..... télleg kicsit bonyolult.
Dde ha kész annál nagyobb örömmel lehet fogyasztani