Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2793816

Regisztrált felhasználók
száma:
26918

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
MrBollokHost
2024-04-24 17:11:45
vakama08
2024-04-23 19:57:23
tamcsi17
2024-04-23 16:37:09
XXSephirothXX
2024-04-21 16:42:10
markoG
2024-04-21 11:41:14
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Teriyaki



Utolsó módosítás időpontja: 2009-10-21 16:16:32
Létrehozás időpontja: 2009-04-23 00:00:00
Eddig megtekintve: 4987 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

A teriyaki egy igen népszerű és változatos ételféleség japánban, ami nem kifejezetten egy ételt jelent, hanem inkább egy elkészítési módot, ami más nemzetek konyháiban is megtalálható így a nyugatiban is. Egyfajta grillezésről van szó, amit szerintem sokan szeretnek. A teriyaki ételek alapvető és elengedhetetlen mozzanata, hogy a hozzávalókat bepácoljuk, méghozzá teriyaki szószban. Ma már nálunk is könnyen beszerezhető a teriyaki szósz nagyobb hipermarketekben, így nem kell az elkészítésével sem bíbelődni, de ezek nagy része nem eredeti japán. Viszont aki akarja, az otthon is elkészítheti, hiszen nem kell hozzá más, csupán, 1/2 csésze mirin, 2 ek. cukor és 1/2 csésze szójaszósz. A teriyaki szósz fényes bevonatot képez majd az ételen amitől a nevét is kapta, ugyanis a teriyaki azt jelenti, fényes grill.



Teriyaki Chicken

Hozzávalók:
45 dkg csirkemell, vagy comb filé
2 ek. saké
4 ek. teriyaki szósz
reszelt gyömbér
rizs

Elkészítés:
A csirkehúst pácoljuk be a saké és a teriyaki szósz keverékébe és tegyük hűtőbe 15 percre. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben. Ha van a csirkehúson bőr, akkor először azt az oldalát kezdjük el sütni, egészen addig, míg meg nem pirul. Utána megfordítjuk a húst és a tűzhelyet takarékra vesszük. A visszamaradt szószt öntsük rá a húsra és fedjük be az edényt, hogy átfőljön a csirke. vegyük le a fedőt és addig pároljuk tovább, amíg a szósz besűrűsödik, majd kapcsoljuk le a tűzhelyet. Csíkokra szeleteljük, mellé reszelt gyömbért és rizst lehet tálalni.


A videón egy halas teriyaki, és a mellé tálalt savanyított fehérrépa elkészítését láthatjátok.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

heikichi

2009-04-23 15:01:44

ezt a receptet keresem már mióta... Köszönöm h megtalálhattam és hogy felraktad Echan!!!! Arrigato !!!!! Biztos hogy az asztalon fog mjd díszelegni): xd - fetrengo nevetés