- Listázás időrendben - - Listázás ABC sorrendben -
Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 
Recept - Nikuman
Utolsó módosítás időpontja:
2017-03-10 17:16:06
Létrehozás időpontja:
2010-01-04 00:00:00
Eddig megtekintve:
5886 alkalommal
További találatok
| Az ismertető szerkesztője:
Aqualuna
|
Ez a finom falatként, snack-ként főleg a hidegebb őszi-téli időkben fogyasztott, utcán is árult japán étel a manjuu, azaz gőzöléssel elkészített töltött tésztabatyu egy variációja. Nem édes, és sertéshús alapú töltelékkel készül. A tölteléket persze különböző hozzávalókkal lehet megvariálni, de lényegében mégiscsak egy húsos tésztabatyuról van szó. Elkészítése a kelt tészta és a gőzölés miatt kissé időigényes.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 1/2 csésze liszt
- 4 teáskanál sütőpor
- 1/4 csésze cukor
- 2/3 csésze langyos tej
A töltelékhez:
- kb. 12 dkg. darált sertéshús
- kb. 4 dkg finomra vágott, főtt bambuszrügy
- 1/2 finomra vágott hagyma
- 1 teáskanál gyömbérlé
- 2 teáskanál osztrigaszósz
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szezámolaj
Gyömbérlé: friss gyömbért meghámozol, vékony szeletekre vágsz, és ezekből kinyomod a levet.
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és sütőport. Add hozzá a cukrot, majd fokozatosan a langyos tejet. Gyúrd addig a tésztát, amíg olyan puha nem lesz, mint a fülcimpád. (Nem vicc, így van a receptben! XD) Oszd szét 8 részre, majd ezeket tedd félre pihenni.
Egy tálba tedd bele a darált húst, a hagymát és bambuszrügyet, add hozzá a gyömbérlevet, a szószokat, a cukrot és a szezámolajat, majd keverd össze jól. Egy tésztadarabot lapíts jól el a kezeddel, rakj a közepébe egy evőkanálnyi tölteléket, majd a tésztából formálj batyut. Miután kész vagy mind a nyolccal, az egyes darabokat helyezd kis sütőpapírdarabokra, majd gőzöld őket körülbelül 15 percig.
(Megjegyzés: Az eredeti receptben amint látjátok, elég sok cukor is van a tésztában, akik ezt édesnek találják, csökkenthetik a mennyiséget.)
A videón egy másféle ízesítésű töltelékkel készült, bonyolultabb változat készítését nézhetitek meg. A nagyon profi tésztakeltetési eljárás helyett persze megteszi a jól bevált, hagyományos is, de fontos, hogy jól le legyen fóliával fedve és ne száradjon ki.
További hasonló recept az oldalunkon megtalálható Chuuka Manjuu. |
Videó bemutató:
A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned! Eddigi hozzászólások száma: 4
4.
yukiura
|
2010-05-29 16:02:34
Kipróbáltam másik töltelékkel- mert volt akinek a szezám íz nem ízlett!!
Csináltam egy kis adag paprikás csirkét- a puhára főtt húst( kicsontozott) késsel apróra vágtam, majd egy kevés paprikással megöntöttem, ép annyira hogy golyókat lehessen formáznia töltelékből. Aecept alapján elkészítettem, a tésztát, majd betöltöttem a batyukat- s kigőzőltem. A kész batyukat a maradék paprikás szósszal tálaltam!!!!!!!!
Így már a töltelékkel nem volt baj- ennek ellenére volt akinek nem ízlett a tészta....
Szerintem nagyon praktikus étel- én még a suliba is ezt vittem " szendvics" helyett.
|
3.
yukiura
|
2010-02-02 18:54:23
megcsináltama családnak, dupla adagban- még aznap elfogyott... pedig nagy batyuk lettek... köszi a receptet
|
2.
yukiura
|
2010-01-20 15:35:24
finomnak néz ki ez a nikuma! a videon máshogy készül a tészta, mint ahogy a receptben le van irva! mert ott instat élesztöt is rakbele!! menyire más az izvilága a receptben leirt tésztának?
|
1.
magus1
|
2010-01-04 17:05:00
én ilyet már ettem
|
|
|