Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2296677

Regisztrált felhasználók
száma:
22799

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1598

Utolsó 5 látogatónk:
petrayxc
2018-11-19 10:54:52
deluxe1212123
2018-11-19 10:38:36
DanceWader
2018-11-19 09:25:18
Tsoves87
2018-11-19 08:28:09
Merovingi01
2018-11-19 04:17:41
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 123 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 10 

Recept - Nikuman



Utolsó módosítás időpontja: 2017-03-10 17:16:06
Létrehozás időpontja: 2010-01-04 00:00:00
Eddig megtekintve: 3045 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Ez a finom falatként, snack-ként főleg a hidegebb őszi-téli időkben fogyasztott, utcán is árult japán étel a manjuu, azaz gőzöléssel elkészített töltött tésztabatyu egy variációja. Nem édes, és sertéshús alapú töltelékkel készül. A tölteléket persze különböző hozzávalókkal lehet megvariálni, de lényegében mégiscsak egy húsos tésztabatyuról van szó. Elkészítése a kelt tészta és a gőzölés miatt kissé időigényes.

Hozzávalók:

A tésztához:
- 2 1/2 csésze liszt
- 4 teáskanál sütőpor
- 1/4 csésze cukor
- 2/3 csésze langyos tej

A töltelékhez:
- kb. 12 dkg. darált sertéshús
- kb. 4 dkg finomra vágott, főtt bambuszrügy
- 1/2 finomra vágott hagyma
- 1 teáskanál gyömbérlé
- 2 teáskanál osztrigaszósz
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szezámolaj

Gyömbérlé: friss gyömbért meghámozol, vékony szeletekre vágsz, és ezekből kinyomod a levet.

Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és sütőport. Add hozzá a cukrot, majd fokozatosan a langyos tejet. Gyúrd addig a tésztát, amíg olyan puha nem lesz, mint a fülcimpád. (Nem vicc, így van a receptben! XD) Oszd szét 8 részre, majd ezeket tedd félre pihenni.
Egy tálba tedd bele a darált húst, a hagymát és bambuszrügyet, add hozzá a gyömbérlevet, a szószokat, a cukrot és a szezámolajat, majd keverd össze jól. Egy tésztadarabot lapíts jól el a kezeddel, rakj a közepébe egy evőkanálnyi tölteléket, majd a tésztából formálj batyut. Miután kész vagy mind a nyolccal, az egyes darabokat helyezd kis sütőpapírdarabokra, majd gőzöld őket körülbelül 15 percig.

(Megjegyzés: Az eredeti receptben amint látjátok, elég sok cukor is van a tésztában, akik ezt édesnek találják, csökkenthetik a mennyiséget.)

A videón egy másféle ízesítésű töltelékkel készült, bonyolultabb változat készítését nézhetitek meg. A nagyon profi tésztakeltetési eljárás helyett persze megteszi a jól bevált, hagyományos is, de fontos, hogy jól le legyen fóliával fedve és ne száradjon ki.

További hasonló recept az oldalunkon megtalálható Chuuka Manjuu.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!








Eddigi hozzászólások száma: 4


4.

yukiura

2010-05-29 16:02:34

Kipróbáltam másik töltelékkel- mert volt akinek a szezám íz nem ízlett!!
Csináltam egy kis adag paprikás csirkét- a puhára főtt húst( kicsontozott) késsel apróra vágtam, majd egy kevés paprikással megöntöttem, ép annyira hogy golyókat lehessen formáznia töltelékből. Aecept alapján elkészítettem, a tésztát, majd betöltöttem a batyukat- s kigőzőltem. A kész batyukat a maradék paprikás szósszal tálaltam!!!!!!!!
Így már a töltelékkel nem volt baj- ennek ellenére volt akinek nem ízlett a tészta....
Szerintem nagyon praktikus étel- én még a suliba is ezt vittem " szendvics" helyett. :D - nagy mosoly

3.

yukiura

2010-02-02 18:54:23

megcsináltama családnak, dupla adagban- még aznap elfogyott... pedig nagy batyuk lettek... :D - nagy mosoly köszi a receptet

2.

yukiura

2010-01-20 15:35:24

finomnak néz ki ez a nikuma! a videon máshogy készül a tészta, mint ahogy a receptben le van irva! mert ott instat élesztöt is rakbele!! menyire más az izvilága a receptben leirt tésztának?

1.

magus1

2010-01-04 17:05:00

:D - nagy mosoly én ilyet már ettem :P - nyelvel