Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2296674

Regisztrált felhasználók
száma:
22799

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1598

Utolsó 5 látogatónk:
petrayxc
2018-11-19 10:54:52
deluxe1212123
2018-11-19 10:38:36
DanceWader
2018-11-19 09:25:18
Tsoves87
2018-11-19 08:28:09
Merovingi01
2018-11-19 04:17:41
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 123 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 10 

Recept - Pork Shogayaki



Utolsó módosítás időpontja: 2010-07-23 19:55:09
Létrehozás időpontja: 2010-07-23 00:00:00
Eddig megtekintve: 1526 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

A Shogayaki egyszerű, de Japánban igen népszerű étel. Shoga gyömbért jelent, a yaki pedig grillezést/serpenyőben való kisütést. Pork Shogayaki tehát serpenyőben hirtelen kisütött, gyömbéres disznóhús. (A shogayakit még marhahúsból szokták készíteni, de a sertéshúsos változata a népszerűbb.)

Hozzávalók 2 személyre:
- 4 vékony szelet kicsontozott sertéskaraj
- bors
- liszt
- 1 ek. szójaszósz
- 1 ek. szaké
- 1 ek. mirin
- ½ ek. cukor
- ½ ek. reszelt gyömbér
- ½ ek. zúzott fokhagyma

- 10 dkg kínai kel v. káposzta
- 4 db okra (a videón látható receptben szerepel, nyugodtan elhagyható :))

Elkészítés:
A gyömbérszószhoz keverd össze jól a szójaszószt, szakét, mirint, a cukrot, a fokhagymát és a gyömbért. A karajok széléről vágd le a fehér részt (különben sütéskor összerántja a húst), vagdosd be picit a belső fehér részeket is. (Érdekességként: a videón 5 mm vastagok a hússzeletek, szóval nem árt klopfolni. :)) Szórd be a szeletek egyik oldalát borssal, majd hintsd meg kicsit lisztttel, utóbbit ismételd a szeletek másik oldalán is. Kevés olajon (a videón szezámolajat használnak) serpenyőben süsd ki a szeletek egyik, majd másik oldalát. Mikor már majdnem kész, öntsd rá a gyömbérszószt, és ezzel rottyantsd össze.

Vékonyra szeletelt kellel/káposztával (és ha véletlen sikerült beszerezned, a főtt okrákkal, elkészítését ld. a videón) tálald, köretként rizst lehet hozzá fogyasztani.


Érdekesség:
- Az okra/bámia/gombó magyar neveken „ismert” növény a mályvafélék családjába tartozik. Latin neve Abelmoschus/Hibiscus esculentus. A trópusi, szubtrópusi országokban terjedt el. Indiától Ausztráliáig, a csendes-óceáni szigetvilágban szinte mindenütt megtalálható. Indiában, a Maláj-félszigeten viszonylag nagy területen termesztik, de Amerikában is megtaláljuk. A mérsékelt égövön kísérleteznek a meghonosításával. Magyarországon is megkísérelték már a termesztését. A fiatal termését fogyasztják, de magjából pl. pótkávé is készíthető.
- Ezt a receptet a gyömbérszósz miatt különösen ajánlják meleg napokra. A gyömbérnek ugyanis étvágyserkentő hatása (is) van. :)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!







Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.