Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2282246

Regisztrált felhasználók
száma:
22643

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1592

Utolsó 5 látogatónk:
adrykachan
2018-09-24 00:07:13
ERIK022
2018-09-23 23:24:01
kawaiioller
2018-09-23 22:41:27
Rubina
2018-09-23 22:26:05
geri309
2018-09-23 22:20:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 123 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 10 

Recept - Shiso tofu



Utolsó módosítás időpontja: 2008-06-23 04:32:51
Létrehozás időpontja: 2008-06-23 00:00:00
Eddig megtekintve: 1996 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Hozzávalók:
- 20 friss shiso levél,
- 1 púpozott evőkanál bébi gyömbér, de a hagyományos gyömbér is éppolyan jó,
- 1 narancs reszelt héjja, de más citrusféle is megteszi, ebből félre kell tenni a díszítéshez egy keveset,
- 3-4 evőkanál bármilyen citrusféle leve,
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj,
- 1 evőkanál barnarizs ecet, vagy bármilyen más ecet,
- tengeri só,
- friss durvára őrölt fekete bors,
- 1 doboz oborodofu (kb. 20-25 dkg).

Elkészítés:
A tofu kivételével mindet turmixold össze. A tofut szedd tálkákba és a turmixolt hozzávalókkal locsold meg, majd sózd és díszítsd a narancshéjjal.

Magyarázat:
Shiso – Fűszernövény. Fekete csalánnak, vagy kínai bazsalikom-nak hívják magyarul. Kinézetre a fodros bazsalikomra hasonlít, aromája azonban inkább a fahéjra, ánizsra, és az édesgyökérre emlékeztet.
Oborodofu – Ez egyfajta wafu (japán stílusú) pesto. Nagyon lágy, és igen ízletes tofu féle.

Figyelmeztetés!
Ha nem vagy gyakorlott a konyhában, mindenképpen kérd felnőtt segítségét!









Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Aqualuna

2016-08-17 17:06:55

Nem is írtad aztán, Milcsa... milyen lett?

2.

Milcsa

2008-06-23 23:27:47

Holnap meg is csinálom!! Reélem olya finom lessz mint a burgonyapüré tengeri hínáron

1.

Milcsa

2008-06-23 09:45:43

Nyami Óóó Istenem! Finomabbnál finomabb kaják kerülnek fel^^ Nah ezt is majd meg kell sütni.......