Hozzávalók:
- 20 friss shiso levél,
- 1 púpozott evőkanál bébi gyömbér, de a hagyományos gyömbér is éppolyan jó,
- 1 narancs reszelt héjja, de más citrusféle is megteszi, ebből félre kell tenni a díszítéshez egy keveset,
- 3-4 evőkanál bármilyen citrusféle leve,
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj,
- 1 evőkanál barnarizs ecet, vagy bármilyen más ecet,
- tengeri só,
- friss durvára őrölt fekete bors,
- 1 doboz oborodofu (kb. 20-25 dkg).
Elkészítés:
A tofu kivételével mindet turmixold össze. A tofut szedd tálkákba és a turmixolt hozzávalókkal locsold meg, majd sózd és díszítsd a narancshéjjal.
Magyarázat:
Shiso – Fűszernövény. Fekete csalánnak, vagy kínai bazsalikom-nak hívják magyarul. Kinézetre a fodros bazsalikomra hasonlít, aromája azonban inkább a fahéjra, ánizsra, és az édesgyökérre emlékeztet.
Oborodofu – Ez egyfajta wafu (japán stílusú) pesto. Nagyon lágy, és igen ízletes tofu féle.
Figyelmeztetés!
Ha nem vagy gyakorlott a konyhában, mindenképpen kérd felnőtt segítségét! |