Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2435071

Regisztrált felhasználók
száma:
24021

Online látogatók száma:
8

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1637

Utolsó 5 látogatónk:
maja1987
2020-02-25 18:33:29
Akemi810
2020-02-25 18:09:41
vilel
2020-02-25 17:04:04
hunzolee92
2020-02-25 16:53:06
vegel2017
2020-02-25 14:26:10
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Ebi Fry



Utolsó módosítás időpontja: 2010-11-16 20:55:28
Létrehozás időpontja: 2010-11-16 00:00:00
Eddig megtekintve: 2059 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Ez az étel igen népszerű Japánban, a bentókban is gyakran helyet kap. Olajban kisütött, általában panírozott rákot jelent, amihez legtöbbször királyrákot használnak. A ráknak levágják a fejét, leszedik a héját és kihúzzák belőle a gerincideget, de a farkát rajta hagyják (egyesek a fejét is, ami ropogósra sül, és megeszik). Panírozás előtt bevagdossák a hasi részt, hogy ne kunkorodjon föl a rák sütés közben.

Az ételt általában zöldfélékkel, gyakran káposztával (kínai kellel) és szószokkal, főleg tartár szósszal fogyasztják. Másik változata az ebi-don, amikor a rákot csak tojással kenik le, és utána rizsen szervírozzák.

Hozzávalók 2 személyre:
- 6 királyrák
- 1 ek. keményítőpor
- 1 nyers tojás
- kevés liszt
- nama panko (nedves kenyérmorzsa, a zsemlemorzsa japán megfelelője, durva zsemlemorzsával helyettesíthető)

- 1 főtt tojás
- 2 ek. apróra vágott hagyma
- 2 ek. apróra vágott petrezselyem
- 1 kis ecetes uborka
- 2 ek. majonéz
- 1 citrom

- 80g káposzta (kínai kel)
- apró paradicsom

Elkészítés:
A tartár szószhoz a főtt tojást vágd apróra, keverd össze a hagymával, a petrezselyemmel, az apróra vágott ecetes uborkával, a majonézzel és a fél citrom levével. A citrom másik felét vágd cikkekre. A káposztát (kelt) gyaluld fel vékonyan, és pár perces meleg vízben való áztatás majd leszárítás után a tányérokra tegyél a káposztából, mellé paradicsomot, egy citromcikket és petrezselymet tehetsz díszítésül.
A fentebb már leírt módon előkészített rákokat (pontos elkészítés látható a videón) sózd meg, panírozd először lisztbe, majd tojásba és a morzsába, majd újra tojásba és ismét morzsába, hogy jó ropogós bundát kapj. A farkrészt hagyd panírozatlan, ennél fogva rakd a rákokat forró olajba és süsd ki őket, míg aranybarna színű nem lesz a bundájuk. Ha kisült, itasd le róla a felesleges olajat és máris tálalható.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!







Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.