Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2654375

Regisztrált felhasználók
száma:
26359

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1682

Utolsó 5 látogatónk:
gaalpeter
2022-05-17 22:40:57
Muaddib6
2022-05-17 14:44:46
Nemtudom01
2022-05-17 08:38:27
Grimlock
2022-05-17 06:31:30
katona
2022-05-16 19:43:23
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2022 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Ajánló: On the Spot - A helyszín: JapánUtolsó módosítás időpontja: 2011-10-20 20:48:50
Létrehozás időpontja: 2011-10-20 00:00:00
Eddig megtekintve: 3654 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Jillian

Szereted Japánt? (Biztos, hiszen most is az Animeweb japán leírását olvasod ;))
És a dokumentumfilmeket is szereted?

Akkor egy nagyon jó és nagyon igényes kombinációt szeretnék ajánlani, az On the Spotot. Adott két fiatal, Cseke Eszter és S. Takács András, akik a világ forrópontjaira utaznak és próbálják megismerni az ott élő embereket, azt a világot, és azokat a körülményeket, amik a hírekből kimaradtak. Mindez sokkal emberszagúbb és személyesebb, mint a megszokott dokumentumfilmek, hiszen nincs nagy stáb, csak ők ketten forgatnak a saját kis kézi kameráikkal, így az interjúalanyok is jóval közvetlenebbek és a jelenetek sem megrendezettek. A fiatalok rátermettségét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy idén megkapták a European Youth Press sajtódíját.

Gáza, Izrael, Etiópia, Dél-Afrika, Burma, Afganisztán … a mostani helyszín: a földrengés sújtotta Japán. Nem sokkal a földrengés és a cunami után Eszter és Andris a helyszínen jártak, de a világ többi riporteréhez hasonlóan néhány nap után ők is hazautaztak. Egy hónappal később viszont visszatértek, hogy bemutassák azt, ami a hírekben már nem szerepelt. Mi történt azokkal, akik mindenüket elvesztették? Milyen az élet a menekülttáborokban? Hogyan él meg egy ilyen katasztrófát egy japán ember? És mi magyarok mit is tanulhatunk tőlük?

Több okból is ajánlom ennek az epizódnak a megtekintését. Egyrészt, mert az előző kérdésekre nagyon őszinte választ kap a néző, és merem állítani, hogy olyan reakciókkal és gondolkodásmódokkal fog szembesülni, ami egy európai ember számára szinte hihetetlennek és érthetetlennek fog tűnni.

Másrészt ez a film is nagyon profi (vágások, aláfestő zenék, riportok stb.). Mivel nagy rajongója vagyok a sorozatnak, ezért személyes véleményként csak annyit tudok hozzá fűzni, hogy ez az epizód a megszokottakhoz képest valamivel szomorúbb és sokkolóbb, talán a téma érintettsége miatt is, hiszen az eddigi országok közül Japán áll hozzám az egyik legközelebb.

A filmet júniusban sugározták a Spektrumon, de aki lemaradt róla, az se ijedjen meg, mivel elég gyakran ismétlik, másrészt a sorozat többi epizódját most már az M1-en is elkezdték sugározni, előbb-utóbb a Japán adást is biztosan le fogják adni. Aki viszont addig nem tud várni, azok nyugodtan keressenek rá az interneten, ugyanis számos helyre feltöltötték ezt az epizódot. Aki megnézte, és még tovább érdeklődne a film iránt, az is számos cikket, és érdekességet találhat az On the spot blogjában és az azóta megjelent interjúkban.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!

Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

morwen

2011-10-21 12:17:00

Az átlagember nem ismeri az ilyenkor szükséges eljárásokat, amiket egyébként a katasztrófa-elhárítás dolgoz ki, és a kormány max jóváhagyja vagy elrendeli. A lényeg, hogy jó oka van annak, hogy nem az átlagemberek véleménye számít krízishelyzetekben. Ilyen esetben én nem az átlagemberrel készítenék riportot, mert ő tud a helyzetről a legkevesebbet. Inkább mondják el milyen forgatókönyvek vannak ilyen helyzetekre (mert biztos vannak), ha el is magyarázzák a lépéseket, hogy megértsem, akkor az még jobb. Meg úgy általában jobban érdekel szakemberek véleménye a helyzetről, mint az egyéni tragédiák meg felháborodások. De ez a film nyilván nem is a katasztrófáról szólt, hanem az emberekről, meg hogy hogyan dolgozzák fel, és ez is elég tanulságos.

2.

Jillian

2011-10-20 23:35:01

A riport megnézése után bennem egy rakat kérdés volt. Voltak döntések, amikben ok, megértettem a kormányt, de pont az erőmű körül élők evakuálása volt az, amiben nem. ...

1.

Aqualuna

2011-10-20 20:59:41

Ez érdekesnek tűnik tényleg, én meg fogom majd nézni valamikor (ha lesz időm rá majd). Amúgy a riport alapján, mintha nem is lenne akkora különbség az ottani kormány vs. átlagember viszonyban... (6) - ördög