Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2793989

Regisztrált felhasználók
száma:
26919

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
MrBollokHost
2024-04-24 17:11:45
vakama08
2024-04-23 19:57:23
tamcsi17
2024-04-23 16:37:09
XXSephirothXX
2024-04-21 16:42:10
markoG
2024-04-21 11:41:14
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Gyoza



Utolsó módosítás időpontja: 2008-06-25 04:47:32
Létrehozás időpontja: 2008-06-25 00:00:00
Eddig megtekintve: 5539 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Hozzávalók:
- 1,7 dl víz,
- 20 dkg liszt,
- 20 dkg darált hús,
- Káposzta,
- Nira, de lehet zöldhagymával is helyettesíteni,
- Zöldhagyma,
- Foghagyma,
- Gyömbér,
- Saké,
- Szójaszósz,
- Só,
- Bors,
- Szezámmag olaj.

Elkészítés:
Gyúrjuk össze a lisztet és a vizet úgy, hogy puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Terítsünk rá egy nedves konyharuhát és hagyjuk állni pár percet.
A tésztából kb. 30 kis gombócot formáljunk, majd nyújtsuk ki őket kb. 10 cm átmérőjű kerek lapocskákká úgy, hogy a közepe egy picit legyen vastagabb, mint a szélei.
A káposztát a külső levelek kivételével vágjuk apróra, majd a hagymát, ha van a Nira-t, a gyömbért, és a foghagymát is. A káposztát sózzuk meg, majd öt perc múlva nyomkodjuk ki belőle a levet. Ezután a felaprított zöldségeket keverjük össze a hússal, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szakéval, szójaszósszal és szezámolajjal, majd jól keverjük össze újra.
A egy kevés tölteléket tegyünk egy tésztakorong közepére, vigyázva, hogy elég legyen mind a 30 lapocskára. A tésztalapocska egyik felének a szélét nedvesítsük meg vízzel, majd tapasszuk össze a gyoza széleit, úgy, hogy az ív mentén kb. 6-szor egymásra, hajtjuk a gyűrődéseket.
Ha kész, már csak ki kell sütni forró olajban, ha pedig szép aranybarna az alja, akkor tegyük át forró vízbe úgy, hogy félig elmerüljön, és addig kell főzni, amíg a víz elpárolog alóla, vigyázva, hogy oda ne égjen.
Mártásnak lehet szójaszószt és ecetet összekeverni.

Magyarázat:
Nira – japán metélőhagyma fajta.

Figyelmeztetés!
Ha nem vagy gyakorlott a konyhában, mindenképpen kérd felnőtt segítségét!

Az alábbi kis videóban bemutatják hogyan kell hajtogatni a gyoza-t.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!

Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Echan

2008-08-02 08:37:43

Bevallom ezen én is elgondolkodtam... De a receptben amit fordítottam határozottan sütés volt és utánna főzés, amit szintén furcsálltam... XD - fetrengo nevetés Többféle képet is láttam róla már. Volt amelyiknek az alja pirul - pirult volt, tehát egyértelműen sütötték, de a fenti képen látható inkább főzöttnek tűnik. Szóval előfordulhat, hogy mindkét elkészítési mód megállja a helyét. A japán konyha elég változatos és sokrétű tapasztalataim szerint. Egy ételt többféle képpen is elkészítenek területi sajátosságoktól függően. Így egyik sem kizárható. De az étel próbájának az alapja az evés, úgyhogy ahhoz, hogy ezt megtudjuk el kell készítenünk.

2.

Aqualuna

2008-07-25 15:51:32

Ez a videó nagyon hasznos, de itt fagyasztás+gőzölést említenek elkészítésként, és szó nincs sütésről. Ez most mindegy, csak egy alternatív mód?

1.

Milcsa

2008-06-25 09:47:10

Hmmm. ez is biztos nagyon finom lehet