Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2794149

Regisztrált felhasználók
száma:
26923

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
Faevalentine
2024-04-26 13:27:31
MrBollokHost
2024-04-24 17:11:45
vakama08
2024-04-23 19:57:23
tamcsi17
2024-04-23 16:37:09
XXSephirothXX
2024-04-21 16:42:10
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Mugicha (japán árpatea)



Utolsó módosítás időpontja: 2014-05-05 12:55:34
Létrehozás időpontja: 2014-05-05 12:45:39
Eddig megtekintve: 6524 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

A mugicha, azaz árpatea Japánban, Kínában és Koreában igen kedvelt hűsítő ital nyáron, de az év más szakában, illetve télen melegen is fogyasztják. Pirított árpából készül, tápláló, és koffeinmentes (ezért az amerikai koffeinmentes kávék egyik összetevőjeként is gyakran felhasználják). Íze édeskés, nyugtató és lázcsillapító hatása is van. Esténként fogyasztva keveset segíthet az alvásban, a nagyobb mennyiség remek vízhajtó. A tea elkészítése után visszamaradt árpamagvakat pedig például salátákba, de akár gyümölcsjoghurt gazdagítására is felhasználhatjuk.

Hozzávalók:

• 5 dkg árpagyöngy (gersli)
• 7,5 dl víz
• citrom (elhagyható)


Elkészítés:

Mosd át az árpát jól hideg vízben, majd papírtörlő segítségével szárítsd meg. Serpenyőben kis lángon, fakanállal való folyamatos keverés mellett a száraz árpaszemeket pörköld meg, míg aranybarna színűek nem lesznek és elkezd érződni édeskés illatuk. Vigyázz a pörkölésnél, mert könnyen leég!
A pörkölt árpát tedd egy kislábosba, öntsd fel a vízzel, majd melegítsd forrásig. Ha forr, fedő alatt kis lángon főzd 10-15 percig, majd ezután szűrd le csészékbe. Ízlés szerint ízesítheted citromlével, amikor kicsit már meghűlt, de magában is fogyasztható. Nyáron jegesteának is finom.

A pörkölt árpa a levegőtől jól elzárható dobozban tárolható is egy ideig. A tea főzés helyett forrázással is elkészíthető, és akár mézzel is ízesíthető, mint az alábbi videóban.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.