- Listázás időrendben - - Listázás ABC sorrendben -
Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 
Recept - Burgonyapüré tengeri hínáron
Utolsó módosítás időpontja:
2008-06-22 08:29:44
Létrehozás időpontja:
2008-06-22 00:00:00
Eddig megtekintve:
5080 alkalommal
További találatok
| Az ismertető szerkesztője:
Echan
|
16 db-hoz
Hozzávalók:
- 12 dkg hámozott burgonya,
- 1 levél nori lap, 19x21 cm,
- 1 evőkanál szezámolaj,
- 1 evőkanál mirin elkeverve, 1 evőkanál szójaszósszal,
- 1 teáskanál szezámmag a díszítéshez,
- shichimi bors díszítéshez (nem kötelező).
Elkészítés:
A burgonyát vágd kockára és aprítógépben turmixold durvára, majd csomagold papírtörölközőbe, hogy a fölösleges nedvességet elszívja.
Vágd a norit 16 egyenlő részre és mindegyik közepére tegyél egy kanál burgonyát.
A szezámolajban süsd őket pirosra először úgy, hogy a burgonya legyen alul és a nori felül. Ha szép piros a burgonya, akkor fordítsd meg, de csak rövid ideig süsd a norit, mert megég.
A kész „pogácsákat” szedd egy tányérra, aminek az alját előtte meglocsolod a mirin és szójaszósz keverékével, és meglocsolod a szezámmaggal és a Sichimi borssal.
Tanács:
A nyers szezámmagot felhasználás előtt mindig meg kell pirítani pár percig, hogy kiengedje a fűszeres aromáját és még finomabb legyen.
Magyarázat:
Nori lap - Préselt tengeri alga lap
Mirin - Rizsbor
Shichimi bors - Japán fűszerkeverék 7 alkotóelemből. Japánban úgy hívják Shichimi Togarashi, vagy Nanami Togarashi vagyis 7 ízű chili bors, ami arra utal, hogy rendkívül erős fűszer.
Figyelmeztetés!
Ha nem vagy gyakorlott a konyhában, mindenképpen kérd felnőtt segítségét! |
Eddigi hozzászólások száma: 4
4.
Milcsa
|
2008-06-23 23:29:03
Hmm nagyon finom volt
|
3.
Milcsa
|
2008-06-22 21:54:13
Holnap majd megsütöm akkor majd figyelembe veszem ezt Aqualuna
|
2.
Aqualuna
|
2008-06-22 19:38:51
Azt még hozzátenném, hogy a szezámmag pirítását csak finoman, mert úgy tudom, könnyen keseredik.
|
1.
Milcsa
|
2008-06-22 11:12:30
hmm biztos finom nagyon finom mint a sembei keksz
|
|
|