| | - Listázás időrendben -
 - Listázás ABC sorrendben -
 
 Japán témájú ismertetők száma: 124 
 Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 
 
 Recept - Nikuman
 
 
 
 
 | Utolsó módosítás időpontja:
			2017-03-10 17:16:06 Létrehozás időpontja:
			2010-01-04 00:00:00
 Eddig megtekintve:
			7074 alkalommal
 
 További találatok
 | Az ismertető szerkesztője:
			Aqualuna 
   | 
 
 | Ez a finom falatként, snack-ként főleg a hidegebb őszi-téli időkben fogyasztott, utcán is árult japán étel a manjuu, azaz gőzöléssel elkészített töltött tésztabatyu egy variációja. Nem édes, és sertéshús alapú töltelékkel készül. A tölteléket persze különböző hozzávalókkal lehet megvariálni, de lényegében mégiscsak egy húsos tésztabatyuról van szó. Elkészítése a kelt tészta és a gőzölés miatt kissé időigényes. 
 Hozzávalók:
 
 A tésztához:
 - 2 1/2 csésze liszt
 - 4 teáskanál sütőpor
 - 1/4 csésze cukor
 - 2/3 csésze langyos tej
 
 A töltelékhez:
 - kb. 12 dkg. darált sertéshús
 - kb. 4 dkg finomra vágott, főtt bambuszrügy
 - 1/2 finomra vágott hagyma
 - 1 teáskanál gyömbérlé
 - 2 teáskanál osztrigaszósz
 - 1 teáskanál szójaszósz
 - 1 teáskanál cukor
 - 1 teáskanál szezámolaj
 
 Gyömbérlé: friss gyömbért meghámozol, vékony szeletekre vágsz, és ezekből kinyomod a levet.
 
 Elkészítés:
 Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és sütőport. Add hozzá a cukrot, majd fokozatosan a langyos tejet. Gyúrd addig a tésztát, amíg olyan puha nem lesz, mint a fülcimpád. (Nem vicc, így van a receptben! XD) Oszd szét 8 részre, majd ezeket tedd félre pihenni.
 Egy tálba tedd bele a darált húst, a hagymát és bambuszrügyet, add hozzá a gyömbérlevet, a szószokat, a cukrot és a szezámolajat, majd keverd össze jól. Egy tésztadarabot lapíts jól el a kezeddel, rakj a közepébe egy evőkanálnyi tölteléket, majd a tésztából formálj batyut. Miután kész vagy mind a nyolccal, az egyes darabokat helyezd kis sütőpapírdarabokra, majd gőzöld őket körülbelül 15 percig.
 
 (Megjegyzés: Az eredeti receptben amint látjátok, elég sok cukor is van a tésztában, akik ezt édesnek találják, csökkenthetik a mennyiséget.)
 
 A videón egy másféle ízesítésű töltelékkel készült, bonyolultabb változat készítését nézhetitek meg. A nagyon profi tésztakeltetési eljárás helyett persze megteszi a jól bevált, hagyományos is, de fontos, hogy jól le legyen fóliával fedve és ne száradjon ki.
 
 További hasonló recept az oldalunkon megtalálható Chuuka Manjuu.
 | 
 Videó bemutató:
 
 A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
 Eddigi hozzászólások száma: 4
 
 
 
							  | 4. 
  yukiura
 | 2010-05-29 16:02:34 Kipróbáltam másik töltelékkel- mert volt akinek a szezám íz nem ízlett!!Csináltam egy kis adag paprikás csirkét- a puhára főtt húst( kicsontozott) késsel apróra vágtam, majd egy kevés paprikással megöntöttem, ép annyira hogy golyókat lehessen formáznia  töltelékből. Aecept alapján elkészítettem, a tésztát, majd betöltöttem a batyukat- s kigőzőltem.  A kész batyukat a maradék paprikás szósszal tálaltam!!!!!!!!
 Így már  a töltelékkel nem volt baj- ennek ellenére volt akinek nem ízlett a tészta....
 Szerintem nagyon praktikus étel- én még a suliba is ezt vittem " szendvics" helyett.
  |  
							  | 3. 
  yukiura
 | 2010-02-02 18:54:23 megcsináltama családnak, dupla adagban- még aznap elfogyott... pedig nagy batyuk lettek...   köszi a receptet |  
							  | 2. 
  yukiura
 | 2010-01-20 15:35:24 finomnak néz ki ez a nikuma! a videon máshogy készül a tészta, mint ahogy a receptben le van irva! mert ott instat élesztöt is rakbele!!  menyire más az izvilága a receptben leirt tésztának? |  
							  | 1. 
  magus1
 | 2010-01-04 17:05:00   én ilyet már ettem  | 
 | 
 |