Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2788927

Regisztrált felhasználók
száma:
26900

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
pereiszabina
2024-03-28 12:25:32
shadowhand
2024-03-27 20:35:12
Béla2024
2024-03-26 14:37:10
Tivadar
2024-03-25 15:42:17
szafira95
2024-03-25 13:05:30
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Anko, azaz édes vörösbabpüré



Utolsó módosítás időpontja: 2017-04-26 13:52:22
Létrehozás időpontja: 2017-03-16 15:04:06
Eddig megtekintve: 4150 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Az anko, avagy adzuki babból - édes vörösbabból - készült püré számos tradicionális japán édesség közkedvelt, alap hozzávalója. Gyakran használják töltelékként pl. mochiban, manjuuban stb. Lehet persze kész változatot is kapni, de elkészítése sem igényel ördöngösséget, legfeljebb némi türelmet.
Süteménytölteléken kívül használhatod édes leves vagy akár fagyi alapként is.

Hozzávalók (4 adaghoz):
- 20 dkg adzuki vörösbab
- 1 bögre cukor (250 ml-es)
- 1 csipet só
- 100 ml víz

Elkészítés:
A babot még előző este áztasd be 3 csésze vízbe.
Másnap cserélj alatta vizet, és tedd föl főni magas lángon. Ha felforrt a víz, 5 percig közepes lángon hagyd forrni, majd mosd át a babot, és cserélj alatta vizet.
Ismét forrald fel a vizet, és ismételd meg az előzőeket (5 perc forralás, átmosás, vízcsere). Így megszabadítjuk a babot a kellemetlen mellékízektől.
Ha ismét felforrt a víz, most már hagyd közepes lángon főni a babot, amíg teljesen puha nem lesz. Figyelj oda, hogy ne forrjon el alóla az összes víz. Ez nagyjából 1-1,5 óra.
Ha a bab már puha, öntsd le róla a felesleges vizet (nagyjából egy kisebb ujjnyi víz maradjon csak), add hozzá a cukrot és a sót.
Kavargasd, amíg a cukor el nem olvad, illetve vegyél elő egy krumplitörőt, és szépen pürésítsd a babot. Nagyjából 3-4 perc alatt a cukor összehúzza a masszát. Ha kész, terítsd szét a masszát, hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.
Opcionális lépés, ha finom pürésen szeretnéd enni, akkor botmixerrel átturmixolhatod az egészet. A darabosabb ankót tsubuannak, a finomra pürésítettet koshiannak hívják.
Nagyjából olyan 600-700 g babpürét fogsz kapni, amit nem tudsz pár napon belül felhasználni, azt csomagold fóliába, és tedd mélyhűtőbe.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.