Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2296674

Regisztrált felhasználók
száma:
22799

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1598

Utolsó 5 látogatónk:
petrayxc
2018-11-19 10:54:52
deluxe1212123
2018-11-19 10:38:36
DanceWader
2018-11-19 09:25:18
Tsoves87
2018-11-19 08:28:09
Merovingi01
2018-11-19 04:17:41
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 123 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 10 

Recept - Amanattou



Utolsó módosítás időpontja: 2017-04-03 15:33:54
Létrehozás időpontja: 2017-03-31 15:50:08
Eddig megtekintve: 746 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Az amanattou egy tradicionális édesség, amelyet különböző babokból készítenek (lehet használni edamame, adzuki, lima babot, fekete babot etc.), lényegében kandírozott bab. Mondhatni, ez a hagyományos japán cukorka! Tudjuk róla, hogy az Edo periódus Bunkyuu korszakában (1861–1863) egy Hosoda Yasubei nevű wagashi cukrász hozta létre. Az akkoriban gyerekkori beceneve - Eitaro - alatt alapított tokiói cukrászdája mai napig is működik.

Az édességet eredetileg amananattou-nak hívták, neve a második világháború után rövidült le. A névhasonlóság ellenére semmi köze a nattou-hoz, ami erjesztett bab. Érdekesség, hogy Hokkaidóban amanattou-t használnak a sekihan, az ünnepi vörös rizs elkészítéséhez, amelyet tehát ott édesen fogyasztanak, ellentétben Japán többi részével.


Hozzávalók:
- 4 csésze megfőzött bab, ne legyenek túl puhák és legyenek szép egész szemek, rajta a héjukkal
- 3 csésze víz
- 4 csésze cukor
- 1 teáskanál só
- 1 csésze szuperfinomra őrölt cukor

Elkészítés:
Egy nehezebb lábosban melegítsd gyöngyözésig a víz, cukor és só elegyét. Add hozzá a főtt babot és alacsony hőfokon főzd 1,5 órán át. Ezután szűrd le a babot és hempergesd meg a finomcukorban jó vastagon beburkolva. Terítsd el őket lapos serpenyőn, majd sütőben 180 fokon süsd 10-12 percig, félidőben átkeverve őket. Ezután kapcsold le a sütőt, nyisd ki résnyire az ajtaját, és a teljes kihűlésig tartsd benne a babokat. Az elkészült amanattou-t légmentesen zárható dobozban tárolhatod.








Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.