Ez egy igen népszerű hideg nyári étel japánban. Különböző feltétekkel és öntetekkel lehet variálni így szinte sosem lehet megunni.
4 személyre
Hozzávalók:
- 4 személyre való chuka tészta (szerintem vastagmetélttel helyettesíthető),
- 30 dkg sonka, vagy főtt csirkemell ízlés szerint,
- 1 uborka,
- 2 tojás,
- 1 teáskanál cukor.
Díszköretként:
- beni shoga (savanyított piros gyömbér).
Saláta öntet:
- 1/3 csésze víz,
- 3 evőkanál rizsbor-ecet (vagy sima ecet),
- 2 evőkanál szójaszósz,
- 3 evőkanál cukor,
- 1 teáskanál szezámolaj,
- karashi mustár ízlés szerint (el is hagyható).
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral keverd ki egy tálban. Melegíts olajat egy serpenyőben és a tojásból süss négy vékony, kerek omlettet, mintha palacsintát sütnél. Ha kész, az omlettet szeleteld fel vékony csíkokra.
Egy nagyfazékban főzd ki a chuka metéltet, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át. A kihűlt tésztát oszd szét tányérokra és rendezz mellé vékony csíkokra vágott uborkát, sonkát, vagy főt csirkemellet, a tojás csíkokat, amitől szép színes lesz a tálalás. Díszítsd beni shogával. Az alapanyagokból összekevert salátaöntetet, csak közvetlenül a felszolgálás előtt öntsd rá. Ha szereted egy kis karashi mustárt is tehetsz a tányér szélére.
A lenti - angol nyelvű - videón egy kicsit más változatát láthatjuk az étel elkészítésének. Akinek kedve van mind a két félét kipróbálhatja. |