Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2242031

Regisztrált felhasználók
száma:
22207

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1573

Utolsó 5 látogatónk:
Ilonka
2018-05-26 00:40:47
100szhogy100l
2018-05-26 00:25:55
Csavoni
2018-05-25 23:59:05
Lisyndra
2018-05-25 23:51:39
Gman
2018-05-25 23:42:09
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2018 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 123 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 10 

Recept - Hiyashi Chuka



Utolsó módosítás időpontja: 2009-10-20 15:58:38
Létrehozás időpontja: 2008-07-31 00:00:00
Eddig megtekintve: 2039 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Ez egy igen népszerű hideg nyári étel japánban. Különböző feltétekkel és öntetekkel lehet variálni így szinte sosem lehet megunni.

4 személyre

Hozzávalók:
- 4 személyre való chuka tészta (szerintem vastagmetélttel helyettesíthető),
- 30 dkg sonka, vagy főtt csirkemell ízlés szerint,
- 1 uborka,
- 2 tojás,
- 1 teáskanál cukor.

Díszköretként:
- beni shoga (savanyított piros gyömbér).

Saláta öntet:
- 1/3 csésze víz,
- 3 evőkanál rizsbor-ecet (vagy sima ecet),
- 2 evőkanál szójaszósz,
- 3 evőkanál cukor,
- 1 teáskanál szezámolaj,
- karashi mustár ízlés szerint (el is hagyható).

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral keverd ki egy tálban. Melegíts olajat egy serpenyőben és a tojásból süss négy vékony, kerek omlettet, mintha palacsintát sütnél. Ha kész, az omlettet szeleteld fel vékony csíkokra.
Egy nagyfazékban főzd ki a chuka metéltet, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át. A kihűlt tésztát oszd szét tányérokra és rendezz mellé vékony csíkokra vágott uborkát, sonkát, vagy főt csirkemellet, a tojás csíkokat, amitől szép színes lesz a tálalás. Díszítsd beni shogával. Az alapanyagokból összekevert salátaöntetet, csak közvetlenül a felszolgálás előtt öntsd rá. Ha szereted egy kis karashi mustárt is tehetsz a tányér szélére.

A lenti - angol nyelvű - videón egy kicsit más változatát láthatjuk az étel elkészítésének. Akinek kedve van mind a két félét kipróbálhatja.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!








Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Milcsa

2008-08-22 21:33:07

nagyon fincsi :P - nyelvel