A gyömbéres rántott csirkecomb nagyon népszerű étel japánban, mivel könnyen és gyorsan elkészíthető. Hasonlít a már korábban leírt Tori no kara-age receptjére, de ez mégis más egy kicsit.
Hozzávalók 4 főre:
- 12 db alsó csirkecomb,
- 1 darab gyömbér lereszelve (őrölt gyömbér is jó),
- 4 ek szójaszósz;
- 2 ek sake,
- Burgonya-, vagy kukorica-keményítő (szerintem a zsemlemorzsa is megteszi, ha ezek nincsenek).
Elkészítés:
A csirkecombokat megszurkáljuk villával. A szójaszószt, a sake-t és a gyömbért egy tálban összekeverjük és ebben pácoljuk a combokat kb. fél óráig. Ha a combok már eléggé megpácolódtak, akkor lecsepegtetjük róluk a pácot és meghempergetjük a keményítőben. Felforrósított olajban kb. 8-10 perc alatt arany barnára sütjük. |