Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2788951

Regisztrált felhasználók
száma:
26900

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1687

Utolsó 5 látogatónk:
Necryn
2024-03-28 17:01:48
pereiszabina
2024-03-28 12:25:32
shadowhand
2024-03-27 20:35:12
Béla2024
2024-03-26 14:37:10
Tivadar
2024-03-25 15:42:17
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2024 AnimeWeb
Japán témájú ismertetők

- Listázás időrendben -
- Listázás ABC sorrendben -

Japán témájú ismertetők száma: 124 
Szerkesztés alatti Japán témájú ismertetők száma: 9 

Recept - Fried Rice



Utolsó módosítás időpontja: 2009-10-20 16:19:22
Létrehozás időpontja: 2008-11-10 00:00:00
Eddig megtekintve: 5028 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Echan

Ez a sült rizses ételek közé tartozó csemege számomra az ász, ugyanis nem csak finom, de rendkívül gyorsan elkészíthető és nem igényel különösebb főzési szaktudást mint a legtöbb keleti étel. Azért írom, hogy keleti, mert szerintem nem kifejezetten japán, inkább vietnám területére határolnám be az eredetét. Valószínűleg innen került japánba ennek az ételnek a receptje és alakult át az ő ízlésvilágukhoz. Számos variációban elkészíthető a hozzávalók függvényében.

Hozzávalók 2 személyre:
- 2 csésze főtt rizs (sótlan);
- 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva, de lehet belecsempészni egy kevés zöldhagymát is;
- 1 közepes szál sárgarépa félbevágva és vékonyra felkarikázva;
- 1 paprika negyedelve és csíkokra vágva;
- 1 csirkemell felkockázva (de lehet sonkával, vagy más hússal is készíteni);
- 2 tojás;
- 1 gerezd fokhagyma;
- 1/2 teáskanál só;
- 1 evőkanál csirke alaplé (egy tyúkhúsleves kockából egy kis darabot feloldunk egy pohár vízben);
- 2 evőkanál szójaszósz;
- 2 evőkanál olaj.

Elkészítés:
Egy wokba, vagy serpenyőbe felmelegítünk egy kanálnyi olajat. A két tojást beleütjük és gyors mozdulatokkal kevergetjük, amíg a tojás meg nem sül. Ha a tojás megsült levesszük a tűzről és egy tálba borítjuk. A wokot ismét a tűzhelyre tesszük és a második kanál olajat is beletesszük. A felkockázott csirkemellet fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a répát, és a paprikát. Addig pirítjuk míg puha nem lesz, de az sem baj, ha egy kicsit roppanós marad a répa. Hozzáadjuk a fokhagymát és a sót, majd a csirke alaplevet. A rizst beleöntjük és jól összekeverjük az egészet, majd a tojást is hozzákeverjük. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet és hozzáöntjük a szójaszószt gyors keverés mellett, majd levesszük a tűzről és két tányérba szedjük.

A videón egy kicsit más sorrendben történnek a dolgok, és hús nélkül készül az étel, így viszont akár köretként is használható.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

GG

2008-11-10 05:06:44

Megkóstoltam ezt az ételt, szerintem nagyon finom, bár kicsit érdekes volt az íze, mert nem tudtam mihez hasonlítani, de pont ez volt benne a jó.